El Club present a la 1a Cimera Europea de Ports Nàutics de la Mediterrània

El Club Nàutic Cambrils va participar aquest passat dimarts 19 de maig a la 1a Cimera Europea de Ports Nàutics de la Mediterrània, que se celebrava a la ciutat francesa de Montpellier. Una jornada que tenia l'objectiu d'impulsar iniciatives per a donar suport a la transformació de ports esportius i d'esbarjo en el seu desenvolupament econòmic i turístic, en el marc de la planificació urbana i la conservació del medi ambient.

montpeli

Una jornada que destaca per ser la primera vegada que es reuneixen ports de tot Europa. En ella tots van posar de manifest la importància del paper directe que els ports juguen en les economies locals, tant com a actiu turístic com a dinamitzador.

La jornada va començar amb la primera ponència titulada "Restitució dels estudis sobre l'impacte econòmic de la vela a la Mediterrània". Cal destacar que en ella va participar Pere Padrosa, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, que va presentar un estudi sobre l'impacte econòmic dels ports esportius i turístics de Catalunya. També van prendre part Colette Certoux, vicepresident de la Federació d'Indústries Nàutiques i Jean-François Blanchet, director general del Grup BRL.

Seguidament es va celebrar la taula rodona "Els ports esportius com a actius econòmics i turístics de Territoris", amb Corinne Giacometti, consellera delegada en Turisme; Tomàs Gallart, president de l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics; Roberto Perocchio, President de l'Associació Italiana de ports turístics "Icomia Marines Group"; Gaëlle Velay, Directora Regional de la Caixa de Dipòsits de Llenguadoc-Rosselló i Donatella Soria, representant de la Comissió Europea.

Fabián

Fabián Escudé, en una de les seves intervencions

Després d'un descans per dinar, la jornada va finalitzar amb la taula rodona titulada "Els ports, entre desenvolupaments d'estructuració i qüestions ambientals". Aquesta va anar a càrrec de Didier Codorniu, vicepresident delegat del Parlament del Mar; Laurent Piermont, President de la Caixa de Dipòsits Bidoversidad; Isabelle Lopez, directora d'activitats EGIS i Eugeni Figa, director del Club Nàutic l'Estartit.

  • Català
  • Español
  • English

banner-clientes

Totes les notícies al

imatge magazine

FacebookFlickr

blogweb

Agenda